torstai 2. kesäkuuta 2011

Perus

Käytiin destruction-boyn ja koutsin kanssa lyhyen luvan verran lirkkimässä kymöllä. Lisäksi kalassa oli Kokkolasta muuan herrasmies virveleineen. Ennuste oli luvannut ukkospuuskia keskisuomen seudulle ja sitähän se lähes koko luvan ajan olikin. Taisi peräti viisi eri puuskaa mennä kymön yli ja vettä tuli välillä melko railakasti. Alku jännityksen lauettua porukka killui keskellä koskea vaikka salamat löi yläpuolella. "Salamat lyö teidän vapoihin ja työ kuolette". Urbaania legendaa sanon minä ;).



Kalastuksellisesti kymö tarjosi aika perus kesäkauden settiä. Niska alue oli sorkittu jumiin ja sillan yläpuolen ottipaikoilla oli vain taimenen penikoita. Sillan alapuololella kumminkin oli paremman kokoista kalaa. Ensin alkuillasta sain larvalla "ylläri" kirjon ja myöhemmin illalla kultatinselillä 43cm taimenen. Alhaalta tuli myös kauden ensimmäinen karkuutus, ah miten ihanalta se tuntuikaan. Jounilla oli myös paremman kalan havainto alhaalla joka päättyi tapsin katkeamiseen.

 






 






Illan hämärtyessä kaloja alkoi valua järveltä päin niskalle, seassa kunnon köllyköitä. Esittivät muutamia kunnon ilmaloikkia ja delffiini hyppyjä. Näihin kaloihin ei päästy sen lähempää käsiksi. 




Mustiin veti illalla, ihan kuin syksyllä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti