perjantai 20. toukokuuta 2011

Kärnän uimamaisterit

Otsikko viittaa yhtälöön: korkea vesi, kova virta & turha holoventaminen. Nämä kun yhdistyy, on hyvä olla varavaatteet mukana. Tänään oli taas näitä reissuja: hyvin lähtee, aallon pohjalta allon harjalle.
Tolohakkeiden iskuryhmään kuului tänä aamuna minä, Läse, Tuho, Vartiainen ja lohi-Hotti.
Homma alkoi meikäläisen kohdalla niinkin loistavasti, että kerkesin heittää ehkä viisi heittoa, jonka jälkeen kaaduin sillan niskalla koskeen suoraan selälleen. Voin valaista, että vesi ei ole kovinkaan lämmintä.
Kyllä muuten v*tutti ja ei muuta kun heti kärkeen tekemään tulia ja vaatteita kuivattelemaan. Meinasin jo murtua ja lähteä nykimään, mutta onneksi tutkin vaatetilannetta ja sain kasattua suht kuivat vehkeet itselleni.


Uimareissun jälkeen tutkailin tilannetta ja tulin siihen tulokseen, että vettä on koskessa melkoisen topakasti. Virittelin uppokutosen pintasiimojen tilalle ja painotin vielä peruketta lyjyllä. Peliliike toimi ja suvannon päästä tärähti pulska 46cm taimen.


Kalan jälkeen käytiin Timon kanssa tutkimassa yläkertaa, mutta sieltä ei mitään varmaan tapahtumaa saatu. Sivu-uoman ylityksen yhteydessä oli sitten Timon vuoro uida ja taas saatiin todiste miksi en pidä lompakoita yms. tärkeitä kamppeita puron varressa mukana. 


Pelipaikkoo


Tappilihan paistosession jälkeen suuntasin vanhan voimalaitoksen alapuolelle, järven suulle. Ronkin siellä larvoilla virtaa harjusten toivossa, mutta ei nykinyt. Vaihdoin uppovehkeet ja muutaman lirutuksen jälkeen tärähti. Varsin mallikkaan väännön jälkeen 40cm läski, rasvaevällinen taimen kävi haavissa kuvauttamassa itsensä. jesjes.. Loppuliu'usta sain vielä kaksi tärppiä, mutta kiinnitys jäi ontumaan. 


Kalalupa alkoi olla loppupuolella ja lähdin laavulle päin, kun spottasin Harri "Lohi" Hotin sillan toisella puolella jotain säätämässä. Kalaahan se siellä mittaili ja ensimmäinen mittataimen oli tosiasia. Kyllä oli naama messingillään. Lopuksi vielä yksi sankareista kompuroi kosken kivikossa mahalleen, toivottavasti kännykkä pelaa vielä. Ei oo pojat päissään vaan on liukkaat kengät.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti