tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kella 12.6Jep jep, ajelinpa anoppilasta kuudeksi kellaan kalaan, ensimmäistä kertaa tälle kesää. Kaverikseni tuli Ismo "Ike" Tolonen Kuopion pihkanmäeltä joka on vannoutunut kellalla kalastaja. Ennakko infon mukaan viikonloppuna oli taimenta tullut ihan hyvin ja laavun uudessa päiväkirjassakin oli joitain kalamerkintöjä. Tosin ennen meitä poistuneet kalastajat eivät ilmeisesti olleet saaneet kuin pikku taimenia jos päiväkirjaan oli uskominen.

Vehkeiksi valitsin kymöllä hyvin toimineen kultatinseli-musta yhdistelmän ja toiseksi setiksi larvat. Laskin ensimmäisen laskun tinselipelillä ja siihen kävikin taimen tökkäämässä kosken "keski" kiven kupeessa. Nopean ensimmäisen laskun jälkeen vaihdoin larvat ja aloin niskalta uuden kierroksen. Jotenkin tuntuma puuttui ja puolessa välissä laskua sain larvasetin pirunmoiselle solmulle. Hetken sitä selviteltyäni hajosin päätin katkoa perukkeen. Ohensin peruketta ja vaihdoin pupan, uppoperhon ja nymfin peliin. Liike kannatti ja jo ensimmäisellä laskulla tärähti 41cm taimen. Illan mittaan sain pintakalvolitkaani monia tapahtumia ja kalat näyttivät olevan aivan rantavesissä.


Pilvisen kelin johdosta iltakin hämärtyi ja vaihdoin tinseli-musta yhdistelmän kehiin. Kosken keski osasta sain kaksi +40cm kalaa aivan peräkkäisillä heitoilla. Tällä kertaa musta kalat napsuivat mustaan, tinselin lipuessa hiljaisuudessa, liekkö myterä keli vaikuttanut siihen. Edellisellä kymön reissulla nimittäin oli tilanne toisinpäin ja silloin oli kirkas keli.


Session kokonais saldo oli 5 haavissa käytettyä taimenta (40-43cm), kaksi karkuutusta ja paljon tärppejä. Iken saldoksi jäi kiperä karkuutus hotspot kiven edestä. Tästä on hyvä jatkaa, tälle keväälle viitasaaren kosket on olleet suosiolliset ja joka reissuun on sisältynyt enemmän tai vähemmä tapahtumia. Seuraavaan reissun pääsee heittämään vasta parin viikon päästä koska pitää lähteä emätää ulkoiluttamaan juhannusviikoksi etelään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti