maanantai 16. toukokuuta 2011

Vaikeat sunnuntait

Sunnuntait ovat korttikoskilla aina hankalia. Kalamiehet paiskovat perjantai-lauantai välit lätkää, lippaa ja perhoa koskeen naamat punaisena. Kahlaus-spesialistit rynnivät virtoja ristiin rastiin niin, että mura ja pikkukivet lentää. Tämä vaikuttaa vedeneläviin usein sillä tavalla, että syömähalut ovat täysin nollassa.



Eikä tämäkään sunnuntai poikennut normaalista. Luvan alkumetreillä Timo koukutti 45cm taimenen niskalta streamerilla, jonka jälkeen parhaimmilla pelipaikoilla ei luvan aikaan ollut mitään sutinaa.



Kalastelin parisen tuntia erilaisilla pikkukalajäljitelmillä ja liitseillä saamatta minkään mallisia tapahtumia. Ahventa nousi koskeen pieninä parvina koko ajan, mutta isommat perhot ei pelanneet. Oli aika käyttää koodeja ja rakentaa vaikeiden tilanteitten nymfilitka. Peliliike toimi ja niskan murtumakohdasta läsähti kala joka oli 42cm pitkä. Selvästi tankanneen näköinen pilkkukylki.



Tämän tilanteen jälkeen kalakontaktit jäivät "läheltäpiti" ja "tärppi" osastoon, eikä niistä sitten sen enempää. Virppamiehetkin ovat heränneet, joka näkyi kuvassa siten, että joka toisen kiven kyljessä pilkotti mepsi tai vastaava. Niin, ja paikka oli tuttu ja turvallinen Kymö.

.

2 kommenttia:

  1. Siellä on näköjään kilpailtu, että kellä se on Viitasaaren koskivesien pisin haavi ;)

    VastaaPoista
  2. joo kato pielaveen miehillä on kaikki pitempää :D

    VastaaPoista